,,Keď máš okolo seba takéto hráčky, je naozaj jednoduché bodovať, čo podľa mňa ukazujeme v každom zápase“, vyzdvihuje nespornú kvalitu vítkovického kádra Dominika BUCZEK.

Má v priemere viac ako 3 kanadské body na zápas. Odkedy je vo Vítkoviciach, tak ešte neprehrala po 60 minútach a so svojím tímom v súčasnosti mieri za jasným cieľom – obhajobou titulu, ktorá by pre ostravský klub znamenala už 4. ligový triumf v rade. Vyspovedali sme pre vás našu klientku – čerstvú víťazku pohára Českého florbalu a suverénne najproduktívnejšiu hráčku českej Extraligy žien DOMINIKU BUCZEK.

 

 

Ahoj Dominika! Na úvod Ti gratulujem ku dvom najčerstvejším úspechom s Tvojím tímom – 1.SC TEMPISH Vítkovice, s ktorým ste najskôr po ďalšej dráme proti FATPIPE FLORBAL Chodov vyhrali Pohár Českého florbalu a najnovšie ste si po ligovej výhre 17:1 nad FATPIPE Tigers Start98 Kunratice zabezpečili Prezidentský pohár za výhru v základnej časti Extraligy žien! Nálada v šatni asi teda v týchto dňoch nemôže byť iná, ako dobrá, je to tak? Čo pre Teba tieto 2 méty znamenajú?

  • Ahoj a ďakujem! Áno, nálada v šatni je veľmi dobrá, sme radi za tieto trofeje. Tým, že je to moja prvá výhra v pohári, tak pre mňa znamená viac. Prezidentský pohár je pekná odmena za to, ako sme ,,odmakali“ základnú časť. Je to fajn, ale už sa sústredíme na väčšie ciele.

 

Poďme si tieto 2 úspechy rozobrať postupne. Po víťaznom pohárovom semifinále proti mestskému rivalovi z Ostravy na vás čakal už tradičný súper z posledných finálových zápasov ženskej extraligy, pražský Chodov. A treba dodať, že zápas mal aj veľmi podobný scenár ako tie posledné –  museli ste doťahovať skóre, v power-play sa vám podarilo vyrovnať ( 15 sekúnd pred koncom, pozn. red. ) a nakoniec ste o svojom triumfe rozhodli v predĺžení. Ako si vnímala priebeh zápasu?

  • Myslím si, že sme mali zápas celkom pod kontrolou, v prvej tretine sme na Chodov moc tlačili, ale aj napriek tomu sme nedokázali dať gól. Na druhú stranu nás ale súperky moc neohrozili. V druhej tretine sme trochu prestali hrať to, čo sme chceli, začali sme zmätkovať a dostali sme 2 góly, čo nás ale nezlomilo. Do tretej tretiny sme išli s tým, že zápas vyrovnáme. Keďže nám v tú chvíľu už moc času nezostávalo, tak sme boli nútené tlačiť na súperky čo najviac, ako sa dá a to sme presne aj robili, vďaka čomu sa nám podarilo vyrovnať a dostať zápas do predĺženia. A tam je to vždy o jednej strele.

 

Samotná power-play vám tento krát podľa môjho názoru príliš nevychádzala a nedalo sa hovoriť o nejakom sústavnom tlaku, ktorým by ste Chodov dostávali do veľkých problémov. Verila si sama až do vyrovnávacieho gólu, že sa to stále môže podariť, alebo sa už u Teba vynárali drobné pochybnosti, že to tentokrát už nemusí vyjsť? 

  • Ja si práve nemyslím, že by sa nám power-play nejak moc nepodarila, mali sme pár pred-bránkových situácií a nebezpečných striel. Musím povedať, že doteraz som v power-play moc nehrávala, tým pádom som bola trošku viac nervózna, ale žiadne pochyby som nemala. Vedela som, že to vyrovnáme. Keď hráš v tíme s takými hráčkami, aké máme, tak nikdy nepochybuješ!


Ako vôbec vnímaš silu chodovského tímu, ktorý prešiel pred začiatkom minulej sezóny veľkou obmenou kádra? Možno sa v súvislosti s vašim najväčším súperom v boji o trofeje hovorilo skôr o ostravskom FBC, ale nakoniec neboli hráčky pražského tímu ďaleko od triumfu v poslednom Superfinále, ani v spomínanom pohárovom finále, kde vás v oboch prípadoch poriadne potrápili. To si určite zaslúži rešpekt a pochvalu, súhlasíš?

  • Pred minulou sezónou to bol vlastne tím, ktorý ani nevedel, či do Extraligy nastúpi, nakoniec ale veľmi prekvapil a dokonca hrali proti nám v Superfinále. Je to silný tím, ktorý nám a vlastne všetkým ukázal, že hrať florbal vie a že sa s ním musí počítať. K Chodovu mám určite rešpekt, je tam niekoľko skúsených hráčok, reprezentantiek, ale aj mladé dievčatá, ktoré vedia prekvapiť. Takže áno, súhlasím s tým.

 

Po dramatickom finále prišiel návrat do ligy, jednoznačná výhra 17:1 a tým pádom aj obhajoba trofeje pre víťazky základnej časti Extraligy žien. Aký to bol pre Teba zápas? Znamená pre Teba konkrétne tento úspech niečo špeciálne, alebo to bola len ďalšia časť cesty za úspechom, ktorým bude výhra v Superfinále?

  • Pre nás to bolo trošku ťažšie tým, že to bol náš prvý zápas po pohári, ale vedeli sme, s čím do toho ideme a že si ideme pre výhru. Z môjho pohľadu bol zápas veľmi dobrý, mám rada, keď sa súper nebojí vyskúšať nás aj zatlačiť, vďaka čomu máme tiež o trošku viac miesta, čo nám samozrejme vyhovuje. Ale je to presne tak, výhra v základnej časti je iba ďalšia časť cesty do Superfinále.

 

Pred zápasom som Ti poprial veľa šťastia a na odľahčenie som dopísal, aby si si pripísala aspoň 5 kanadských bodov. Tebe to ale bolo málo a pridala si ešte jeden naviac (4+2) ? Po 19 odohraných zápasoch máš na konte 64 kanadských bodov za 29 gólov a 35 asistencií, suverénne vedieš celkovú tabuľku produktivity o 16 bodov, rovnako suverénne si najlepšou nahrávačkou súťaže a najnovšie si na čele tabuľky strelkýň dorovnala svoju spoluhráčku z Vítkovíc Vendy Maroszovú. Je to pre Teba takisto podstatná vec, na ktorej si zakladáš, alebo to berieš jednoducho ako jednu zo svojich hlavných úloh v tíme, ktorou pomáhaš k celkovému úspechu?

  • Som útočník a tak by som góly mala dávať, ale nikdy si na tom nezakladám. Kanadské bodovanie naozaj neriešim, najdôležitejší je tímový úspech a za ním si ideme. Na druhú stranu, keď máš okolo seba takéto hráčky, je naozaj jednoduché bodovať, čo podľa mňa ukazujeme v každom zápase.

 

Vítkovice ťahajú v tejto chvíli sériu 63 ligových výhier v rade a už 103-krát po sebe neodchádzali zo zápasu bez bodu. Naposledy sa tak stalo 23.9.2018, kedy prehrali v Prahe proti Chodovu 5:4. V tú dobu si vo Vítkoviciach ešte ani nebola. Dokedy je vôbec možné takéto úžasné série ťahať? Predpokladám, že nemáš v pláne si vo Vítkoviciach skúsiť aj tento pocit, teda byť na strane porazeného tímu ?

  • Je to neuveriteľné, my samé tomu občas nemôžeme uveriť. Budeme sa snažiť natiahnuť tú sériu čo najviac, ako to bude možné. V pláne mám samozrejme iba výhry (smiech).

 

Buďme úprimní a priznajme na rovinu, že v drvivej väčšine zápasov jednoducho dopredu viete, že zvíťazíte a zápas bude len otázkou skóre. V čom teda tkvie tajomstvo dlhodobého úspechu vášho tímu v kontexte toho, že máte v kádri v posledných sezónach veľký počet reprezentantiek Česka, Slovenska, či Poľska, doplnených kvalitnými severskými posilami, prípadne nádejnými juniorkami z vlastnej liahne a teda, ľudovo povedané, môže sa objaviť veľa kohútov na jednom dvore. Je ťažké sa v tomto smere podriadiť tímu, alebo s tým u vás nie je problém?

  • Tajomstvo úspechu? Je to rešpekt ku každému súperovi, pretože nikdy nevieš, čo sa môže stať a niekoľko tímov nám zopár krát ukázalo, že majú na to, aby nás mohli poraziť. Je to ale aj skvelý kolektív, ktorý máme a ktorý dokáže spolu vyriešiť všetko. Predsa len, v ženskom tíme je to niekedy ťažšie sa občas nepohádať, možno nie vždy spolu všetky súhlasíme, ale vždy nakoniec dokážeme spolu veci vyriešiť a nájsť cestu, s ktorou sme nakoniec všetky spokojné a to je naša najväčšia sila.

 

Kvalitná medzinárodná konfrontácia tímu vášho kalibru jednoznačne chýba a keď ste si ju majstrovskými titulmi vybojovali, tak bol Champions Cup už 2-krát v rade zrušený. Je to niečo, čo vás stále mrzí, alebo sa tým už nezaoberáte?

  • Zrušenie Champions Cupu nás samozrejme veľmi mrzelo. Bola to vec, na ktorú sme naozaj čakali a tešili sa. Teraz už to ale neriešime a našim jediným cieľom zostáva Superfinále, ktoré chceme samozrejme vyhrať.

 

Pokiaľ sa sezóna riadne dohrá, tak čokoľvek iné ako obhajoba majstrovského titulu by sa rovnalo zrejme neúspechu. Čo ale Tvoja ďalšia budúcnosť? Máš v sebe túžbu, ako aj veľa iných hráčok, vyskúšať si jednu zo zvyšných súťaží svetovej TOP4, alebo si vo Vítkoviciach natoľko spokojná, že nad týmto momentálne ani neuvažuješ?

  • Samozrejme, že by som niekedy chcela skúsiť tie najlepšie ligy. Myslím si, že je to sen každej hráčky. Poviem to tak – Uvidíme, čo čas prinesie… ?

 

       

DOMINIKE ĎAKUJEME ZA ROZHOVOR A PRAJEME VEĽA ŠTASTIA DO KONCA ZÁKLADNEJ ČASTI A DO BLÍŽIACEHO SA PLAY-OFF.