„Vždy som chcel, aby za mňa hovorili moje výkony”, vysvetľuje hráč pražskej Sparty Lukáš Ujhelyi

Ahoj Luky! Livesport Superliga sa po dlhých týždňoch opäť rozbehla a vy máte za sebou už dve 2-kolá. Aké to bolo naskočiť po dlhšom čase znovu do súťažného diania a hneď v takomto tempe?

  • Ahojte! Naskočiť opäť do zápasového kolotoča nebolo jednoduché. Všetky tímy však mali rovnaké podmienky a bolo len na nás, ako sa s tým vysporiadame. Bol som rád, že sme hneď prvý zápas zvládli, aj keď sme si to na konci zbytočne skomplikovali.

Zo 4 zápasov po reštarte máte 9 bodov, nestačili ste iba na Chodov, no 2 zápasy boli naozaj vydreté, vyhrali ste ich zhodne 5:4 ( proti Hattricku, aj naposledy proti Vinohradom ).  Vládne v tíme spokojnosť?

  • Spokojnosť by vládla, ak by sme získali plný počet bodov. Určite máme na čom po pauze pracovať, aby náš herný prejav bol taký, aký si predstavujeme. S Hattrickom to bol zápas v našej réžií, až na konci sme im dovolili priblížiť sa na dostrel gólu. Proti SKV sme naopak zápas otáčali, čo nebolo vôbec jednoduché.

V spomínaných 4 zápasoch si 4-krát skóroval. Po individuálnej stránke teda všetko klape. Alebo od seba očakávaš viac? ?

  • Som rád, že som hneď začal dávať góly. Väčšina bola z presiloviek, takže od seba určite očakávam viac vo vyrovnanej hre.

Ako vnímaš svoju rolu v kvalitnom tíme pražskej Sparty, kde si sa v priebehu pár rokov vypracoval na jedného z kľúčových útočníkov? Cítiš na seba nejaký väčší tlak, alebo si nič také nepripúšťaš?

  • Moja rola sa za tých pár rokov zmenila. Patrím k hráčom, ktorí naskakujú do početných výhod a dostávam dosť dôvery vo vyrovnaných fázach zápasoch. Na druhú stranu sa úplne nepovažujem za kľúčového útočníka. Vždy som chcel, aby za mňa hovorili moje výkony, takže je to na posúdení trénerov.

Je psychicky veľmi náročné pripravovať sa na zápasy, keď prakticky do poslednej chvíle netušíš, či Ti pozitívny test nevystaví stopku?

  • Nemyslím, že by to bolo pre hráčov psychicky náročné. Pravidlá sú nastavené a je potreba ich rešpektovať.

Počas najbližšieho víkendu vás v Sobotu čakajú doma Black Angels a v Nedeľu cestujete na horúcu pôdu do Mladej Boleslavi. S akým cieľom do tohto víkendu pôjdete?

  • Vždy ideme do zápasov s cieľom vyhrať, a ani toto dvojkolo nebude výnimkou. Budú to dva nesmierne náročné zápasy, z ktorých musíme vyťažiť maximum bodov, ako sa bude dať. Sme však dobre pripravení. Na tréningoch nám to ide, takže dúfam, že si pred vianočnou pauzou spravíme dobrú náladu.

Myslíš si, že sa v tejto sezóne dočkáme aj divákov na tribúnach, alebo si v tomto smere skôr skeptický?

  • Úprimne v to dúfam. Hrať pred prázdnymi tribúnami nie je to pravé. Samozrejme to záleží najmä na nás ľuďoch a aktuálnej situácií, ktorá sa snáď už bude len zlepšovať 🙂

MS v Helsinkách boli presunuté na ďalší rok, preto sa všetci môžu naplno koncentrovať na ligovú sezónu. Kam to v nej Sparta dotiahne?

  • Hlavne chcem, aby sa Sparta prezentovala ustáleným, kvalitným herným prejavom počas celej dĺžky zápasu. Ak sa nám toto podarí naplniť, dotiahneme to v sezóne ďaleko.