,,Dúfam, že keď sa liga znovu spustí, budem pripravená začať už aj ja“, optimisticky verí Betka Ďuríková.

Pred touto sezónou sa po ročnej anabáze vo Fínsku vrátila do klubu, s ktorým rok predtým oslavovala zisk českého titulu, keď sama zodvihla majstrovský pohár ako kapitánka tímu. Vo Vítkoviciach má BETKA ĎURÍKOVÁ patriť ku kľúčovým hráčkam stále úradujúcich majsteriek, no vinou zdravotných problémov zatiaľ do aktuálnej sezóny nezasiahla. Skúsená slovenská reprezentantka však verí, že už čoskoro bude pripravená naskočiť do akcie a že sa v blízkom čase znovu rozbehne aj pozastavená ligová sezóna.

 

Prezraď fanúšikom, čo presne je príčinou, že si sa do tejto sezóny zatiaľ nezapojila?

Trápi ma opakovane natrhnutý predný stehenný sval, ktorý sa nechce hojiť.

 

V akom stave sa sval momentálne nachádza?

Už je to 8 týždňov bez florbalu… Najskôr mi bolo povedané, že po 6 týždňoch môžem začať zase pomaly     trénovať, no kontrola u lekára ukázala, že sval sa nehojí, takže potrebujem trošku viac času. Pokiaľ sa liga znovu spustí, myslím, že by som mohla začať aj ja (smiech).

 

Filip Čonka-Skyba sa vyjadril, že mu prerušenie sezóny prakticky padlo vhod. Je to rovnaké aj u teba?

   Určite. Bolo mi ľúto, že ešte nemôžem hrať a táto vynútená pauza mi dáva šancu dať sa dokopy a zasiahnuť skôr, ako som si myslela a nevymeškať tak väčšinu zápasov.

 

Ťažko odhadovať, kedy sa súťaže v ČR znovu rozbehnú. Kedy na to ale budeš zdravotne pripravená ty?

   Dúfam, že keď sa liga znovu spustí, budem pripravená začať už aj ja.

 

Pred sezónou si sa po ročnej skúsenosti vo Fínsku rozhodla pre návrat do svojho bývalého klubu. Ako tento krok spätne hodnotíš, ak odmyslíme tvoje súčasné zranenie?

   V danej situácií, ktorá sa vo svete vyskytla, to bol pre mňa najlepší a najbezpečnejší krok. Ako sledujem situáciu vo svete, tak pomaly všetky ligy sa stopli a ďalšie sa k nim možno pridajú, takže si myslím, že som o nič neprišla.

So zranením si laborovala aj počas fínskeho angažmá, tesne pred MS 2019. Môžeš porovnať starostlivosť o hráčku v oboch kluboch, resp. krajinách?

   Starostlivosť je asi na rovnakej úrovni. Musím ale povedať, že starostlivosť vo Vítkoviciach mi príde osobnejšia. Všetci sa mi snažia pomôcť a robia maximum preto, aby som sa čo najskôr vrátila, za čo im nesmierne ďakujem. Neviem, čo by som si napríklad bez takého Duška (Dušan Dudešek – asistent trénera žien Vítkovíc, pozn. red. ) počala 🙂

 

Veríš, že aj napriek situácii sa podarí aktuálna sezóna riadne dohrať?

   Myslím si, že áno, ale bude to nejaký čas trvať.

 

Ako to vidíš v prípade Champions Cupu?

   Verím tomu, že sa Champions Cup uskutoční. Je to highlight sezóny a nerada by som o to prišla. Verím tomu, že ak sa neodohrá v riadnom termíne, tak sa presunie, keď sa situácia vo svete trošku viac ukľudní.

 

Čo by si odkázala ostatným florbalistom v tomto neľahkom čase?

Aby nezúfali a nevzdávali sa, sú aj horšie veci na svete ako nehrať chvíľu florbal. Vždy sa to dá kompenzovať niečím iným.