,,Ide to dobre, ale ešte potrebujem nejaký čas”, priblížil o svojom návrate Filip Čonka-Skyba

– Je jedným z dvoch našich klientov, ktorí sa v doterajšom priebehu nedávno prerušenej sezóny zatiaľ nezapojili do akcie. Dôvod je jednoduchý – po vynútenej operácii ramena a následnej rehabilitácii sa slovenský reprezentant FILIP ČONKA – SKYBA pripravuje na návrat do súťažného diania. O tom, na kedy odhaduje svoj návrat, ale aj o neľahkej príprave v neistej dobe sme sa s ním porozprávali v nasledujúcom rozhovore.

V akom stave sa nachádza tvoje operované rameno?

Už vytlačím 45 kg na benchpress…(smiech) Ide to dobre, ale ešte potrebujem nejaký čas na to, aby som tomu ramenu viac veril.

Pociťuješ pri tréningu obmedzenia? 

Obmedzenia necítim, maximálne ma obmedzuje ortéza, ktorú ešte nosím a strach v hlave. Viem, čím som si s tým ramenom za 2 roky prešiel a úprimne, nechcem to znova.

Dá sa vlastne povedať, že ti súčasná situácia a pozastavenie sezóny padlo vhod?

Áno, celá tá situácia mi padla vhod. Rátal som so zrušením MS v Helsinkách a tušil som, že môžu nastať obmedzenia aj na klubovej úrovni. Uvedomil som si, že sa nemám kam ponáhľať a prispôsobil som tomu aj svoj návrat.

Je psychicky náročné pripravovať sa na návrat pri všetkých zákazoch a obmedzeniach, alebo ťa to výrazne nelimituje? 

Teraz mi to začína vadiť (smiech). Konečne už môžem byť na hokejke, alebo v posilke a oni to celé stopli. Verím že to čo najskôr pominie.

Ak všetko pôjde podľa plánu, na kedy reálne odhaduješ tvoj návrat do súťažného diania? 

Odhadujem to niekedy v Decembri.

Sleduješ počínanie ,,svojich” tímov, teda košického ATU a Ostravy? Čo na ich štart do sezóny hovoríš? 

Samozrejme, sledujem. ATU je srdcovka a sledujem každú ich sezónu. Vstup do sezóny podľa mňa nemajú najlepší vzhľadom na to, akých hráčov tam majú, ale verím, že silu ukážu v rozhodujúcej časti sezóny. Paradoxne Ostrava, ktorú mnohí odpisovali s kádrom, má skvele výsledky od začiatku sezóny.

Pred ukončením poslednej sezóny a následnou operáciou si obliekal dres práve košického ATU? Prezraď niečo málo fanúšikom – môžeme sa teda na teba tešiť po návrate práve v tomto drese?

ATU toho ešte veľa dlhujem a posledná sezóna bola smolná. Aj kvôli Covidu, či môjmu ramenu. Cítim, že som ešte vo florbalovom vývoji a do Decembra pripadajú aj iné alternatívy… Uvidím 🙂